Sabtu, 12 Februari 2011

aku bahagia.

satu email aku dapat petang tadi. email yang aku rasa aku perlu kasi tahu sama semua orang. tapi bukan aku mahu publish terang-terangan ah kan. aku akan kasi tahu isinya sahaja. ok. hidup saya perlu privacy juga. kamu pon kan?

kata tuan punya email, bukan aku.--dia.
dia kata aku sudah seakan hilang arah. hidup kerana chinta. seakan tiada makna. katanya lagi, seperti sudah tidak kenal siapa aku. atau erti kata lain, aku bukan lagi kawan rapatnya yang dulu. aku berubah, katanya. dan katanya lagi, jangan kejar chinta. sebab dia tahu, aku serius. aku sejenis manusia yang serius. jadi bila aku cakap soal hati, perasaan semua...aku serius.

aku risau kau dah tak ada masa untuk aku.

ada ke patut macam tu dia kata kat aku. ingat aku ni awek dia ke apa?
aku pon ada hidup ah.

dear mr. risau,
ber-juta2 lemon terima kasih aku kasikan sebab risaukan aku. jangan khuatir ok. aku masih mampu handle hidup aku. aku kan kuat. aku kool kan. jangan risau. jangan risau.

banyak hal dalam hidup aku, aku serius. dan aku memang sejenis yang begitu. sense of humor dalam diri aku tak banyak nilainya. tapi aku cuba pertingkatkan hari demi hari. aku pon tak mahu jadi manusia dingin sepanjang hidup aku kan. tak seronok ah.

bila kau balik sini nanti, aku akan suruh kawan2 aku cerita. betapa aku boleh ketawa kat sini. kau tak perlu jadi baby-sitter aku lagi. tak perlu. kita masing2 sudah mahu meningkat dewasa. jadi matang. dan rasanya, aku lagi matang dari kau. jadi, kau tak perlu risau yang aku tak boleh jaga diri.

aku bahagia.
seriusli aku bahagia kat sini.
bukan terpaksa.
ianya sukarela.
lebih kepada jujur dan ikhlas bunyinya.

chinta takkan jadikan aku jatuh, buat masa sekarang.
ianya kerana aku masih yang dulu.
tiada terjumpa sang awan lagi.

stress?

tidaklah!
tak usah nak merepek. aku bukan manusia tak boleh hidup tanpa chinta. aku fikir, kasih sayang famili, kawan2 semua dah cukup hebat. jadi untuk apa terlalu demand?

berubah?

biasa lah!
manusia berubah bila tiba masanya. bilamana sudah dihidangkan dengan terlalu banyak pengalaman. terlalu banyak kritikan. terlalu banyak makian. dan terlalu banyak kasih sayang.
semuanya berbalik kepada berkenaan dengan masa. kalau tak berubah seiring masa, tak moden ah kan. kau kata kau orang moden. orang zaman milenium. takkan tak faham?

tapi aku masih bahagia.

mungkin,
terlalu lama kita tak jumpa. terlalu lama kita tak sembang. jadi kau fikir aku yang berubah ya. itu tandanya, kau kena balik. jenguk aku.

haha. yang paling tak tahan. malas ah aku nak publish ayat kau tu. terimakaseh banyak ah. aku faham. aku takkan buat dah. chinta aku, biar aku simpan. berbalik kepada kalau ada jodoh, adalah. kan. tapi masalahnya, budak2 kat sini suruh aku terus terang. ada satu status aku kat facebook di mana aku bilang yang 'bilamana sukakan seseorang, ambillah risiko untuk bagitahu dia yang kamu sukakan dia, daripada kamu rahsiakan.'

ok aku sengal sebab post status tu.
maaf. aku tak cukup kuat untuk itu.
aku lebih pilih DIAM.

dan aku tahu kau juga setuju aku begitu. mungkin aku perlu lupakan semua ini semula. berbalik kepada aku yang dulu. chinta buat orang sesak. ya. aku setuju itu. aku dapat rasa ke sesak kan itu. its time to stay it as a secret and forget about it. chinta datang dan pergi macam musim. dan orang kata, kalau kau masih tak bersedia untuk dilukakan, tak usah lah kau mula nak berchinta. kan.

jadi mungkin aku belom bersedia.

terimakaseh. aku akan cuba kembali normal.
atau mula dengan remove dia dari friendlist aku.

*fikir*

tapi sayang ah weh.


aku bahagia ah.


4 ulasan:

 1. terimakasih.
  aku cuma taknak kau kena main.
  lelaki, kita tak boleh percaya.

  BalasPadam
 2. tapi bg aku, kalau ko dah suka. kenapa nk main aci sembunyi pulak?

  be honest je lah.
  kalau tak skrg, nnt ko menyesal.

  BalasPadam
 3. tanpa nama@ ari@ incik risau: habis kau? bukan lelaki? kenapa ak boleh percaya kau, tapi bukan dia?

  kan?

  naim: ok.

  BalasPadam
 4. heheheheheheeheheheeheheheheheheheehehehe

  BalasPadam

gila amat menghargai jika anda tinggalkan NAMA atau LINK anda beserta komentar ok. tenkiu.