Isnin, 28 Februari 2011

kenapa 29?

kalau dulu, nak kata sayang intek ni memang susah ah. haru lah. tiap kali jumpa mesti masalah. puak lah. tak kerjasama lah. kau kutuk aku, aku pon begitu. aku menyampah kau, kau pon begitu. aku buat kerja kau. settle. kerja kau tak siap? tanggung ah!

macam-macam.
kalau nak dibuat list mahunya 8 entri pon tak siap.

tapi sejak dua tiga menjak dah bersara dari intek ni. mulalah gatal nak rindu-rindu. lama tak jumpa lah. lama tak gosip lah. bila nak tunang lah. bila nak kahwin lah. bila nak bersalinlah. macam- macam event ditunggu dengan harapan jumpa balik syaiton2 intek ni. haha.

biar aku hapdet sikit gosip2 dalam 29 ni ya.
1. kahwen.
2. graduasi
3. tunang.
4. lapor.
5. kapten.
6. duit.

kurang lebih macam itulah bab dia. aku fikir nak buat satu novel ah pasal 29 ni. amacam? ada bran? sekurangnya nanti kalau tak ada orang nak beli, aku paksa ah korang beli jugak kan. sonang. masyuk pon masyuk. ok, aku dah tahu lepas grad nak buat apa. buat novel tajuknya 29!

walau apa pon, barang yang lama jangan dikenang. kan. looking forward bak kata rodi. jadi aku fikir, semua pon dah tak ingat bab puak2 bermulut jahat. jeling-menjeling semua. sebab aku tahu semua pon rindukan 29 ni. kan? kan? hek eleh, nak sorok2 apadahal?

kalau korang taknak tunjuk pon, Tuhan tahu dalam hati tu apa adanya. kan.

jadi untuk tambah mencelakakan hati korang yang taknak mengaku rindu 29 tu. aku nak cerita. tadi kitorang buat reunion kecik2. dah nama pon kecik kan. jadi yang datang pon tak sampai ah 29 orang. cukup2 makan je jumlahnya. tapi bukan ah 29. ya bukan. sebab kau tak datang. siapa? KAU lah! ha, KAU! eh eh buat tak tahu pulak.

watak utama, mestilah aku.
watak kurang utama: naim, kumi, topik, hasim, pojan, ejad, ruz, cik mun, cp, ikhwan, rodi.
watak dianaktirikan: khalid, hafizamer, mael

mungkin ada lagi. tapi masa tu watak utama aka aku tak sampai lagi kot. jadi jangan keciwa. bagitahu saja jika kau ada. gua boleh hapdet bila2 masa.

ah lupa pulak nak kasi tahu. kitorang berkumpul sebab apa?
sebab MIEX. perkampungan perang yang tak berapa nak perang. survival village yang tak berapa nak survival. itu yang kitorang pon senang-lenang suka hati melepak kat situ. aman macam dalam taman botani. haah. taman botani.

satu yang aku boleh konklusikan di sini. MIEX tahun 2011 gagal. senior intek 30 gagal. jual berger je lulus. itupon pasal dah tak ada makanan lain dah kat situ. pelanggan2 diorang 91% adalah palapes sendiri aku rasa.

ah fedap
syukur aku tersenarai dalam intek 29.
bukan nak bangga ah.
tapi memang aku BANGGA.
korang tak? itu korang punya pasal. aku bangga. fullstop.

tapi terima kaseh lah sebab jadikan projek ni macam tempat kitorang punya reunion. insyaALLAH, tahun akan2 datang juga begitu. kalau tak MIEX, rumah terbuka mess pon ok. tapi satu yang aku yakin, jika jumpa balik semua syaiton2 29 ni, aku gerenti satu je. kitorang tak gaduh dah. gurau2 manja macam tu je lah. kan manja?

ala, mana nak gaduhnya. isu pon tak ada ha. silap2 bila jumpa nanti, kau bila nak kahwin? atau bahasa lebih amannya, aku teringin nak makan nasi minyak kau ni. macam tu lah. aku yakin. atau paling kejamnya, weh duit aku mana?. erk.

agak2 sikit. mana boleh kau nak pecahkan apa yang 29 ni dah bina. kami dah bina tembok yang paling teguh binaannya. siap welding. siap cat cantik punya. klasik tak klasik, kami2 je yang tahu. maksud aku kat sini, walau apa pon yang jadi, intek lain takkan sama dengan 29. even kau nampak intek lain seakan serupa atau menyerupai 29. sila benamkan biji mata ke jus mangga ya. benda2 menyerupai ni tidak akan sama sekali berlaku.

itu sebab namanya 29. kalau dah nama intek lain. contohnya 30 ke, 31 ke, 32 apatah lagi.
takkan sama. sebab ianya 29. dua-sembilan.

jadi bersyukurlah anda adalah 29. bukan 30 ke, 31 ke, 32 apatah lagi.
ok.




kenapa 29?
sebab budak ladies kitorang ada 29 orang.

eh betul ke 29?
aku rindu korang ni. ladies intek kita cuma 27 lah.

taklah. aku tak lupa. cuma aku tak jumpa kenapa 29. tensi ah!

p/s: siapa jumpa kenapa 29, kasi tahu aku cepat!

2 ulasan:

  1. mengada. huh! ak pon nk jumpa korang jugakkkk!!!

    BalasPadam
  2. cepat2 ah kau bersalin!

    HAHAHAHA

    BalasPadam

gila amat menghargai jika anda tinggalkan NAMA atau LINK anda beserta komentar ok. tenkiu.